Amersfoort Jazz Festival 2019

vrijdag 24 mei 2019
Aanvang 20:00 tot 00:30 uur

De 41ste editie van het jaarlijkse festival Amersfoort Jazz vindt plaats van 23 t/m 26 mei 2019 in de historische binnenstad van Amersfoort. Vier dagen is de stad een podium voor World Jazzacts uit binnen- en buitenland: 350 artiesten uit 20 landen, 80 concerten in 18 locaties voor ca. 80.000 bezoekers. Vrijwel alle concerten zijn gratis toegankelijk voor het publiek. Het programma bevat een divers aanbod van alle denkbare stijlen van jazz, world en fusion, in unieke samenstellingen van XS tot XL, variërend van traditioneel, stilistisch, virtuoos en hoogstaand, tot progressief, verrassend, dynamisch, avontuurlijk en grensverleggend.weekend zijn er optredens van onder andere: Eric Vloeimans, Izaline Calister, Laura Perrudin, Sebastiaan van Bavel Trio en Silvia Pérez Cruz & Marco Mezquida.

Met de reeks concerten in de Mannenzaal presenteert Amersfoort Jazz met name de internationale kant van het World Jazz programma. Onder de noemer Focus on World Jazz from Israel spelen enkele toonaangevende exponenten, waaronder het wonderkind Gadi Lehavi, protegé van Avishai Cohen en Chick Corea. Met de World Jazz Synergie Series biedt Amersfoort Jazz bijzondere artiesten de gelegenheid een avontuurlijke line-up samen stellen op het kruispunt van Jazz & World. De ud-speler Haytham Safia uit Galilea speelt (op vrijdag) in duo met Osama Mileegi (djembé) en in trio met de jonge Matteo Myderwyk (piano) en Remco Menting (drums). De Australische improvisator Adam Simmons sluit (op zaterdag) aan bij Stormvogel’s Barditus met Oene van Geel (viool). Op zondag wordt de concertreeks in de Mannenzaal afgesloten door het Oostenrijkse Exit Universe, bestaande uit Susana Sawoff (piano, zang) en Raphael Meinhart (vibrafoon, percussie). Wien Live schreef over het bijzondere minimal jazzpop-duo:“Das klingt verdammt gut und richtig!”

Voor het volledige programma in de Mannenzaal, zie
https://www.amersfoortjazz.nl/geen-onderdeel-van-een-categorie/amersfoort-jazz-2019-presenteert-internationale-artiesten-in-de-mannenzaal/

Comments are closed.