Amersfoort Klassiek: De vier jaargetijden

zondag 29 oktober 2017
Aanvang 13:30 uur

Amersfoort Klassiek organiseert een weekend vol muziek, met als thema ‘De vier jaargetijden’. Veel beroemde componisten, zoals Vivaldi en Piazolla hebben dit thema in hun composities verwerkt. In de Mannenzaal zullen pianist Daniël Kramer, zangeres Sabine Wüthrich en zanger Bob Kauffmann dit thema in muziek uitbeelden.

Daniël Kramer is een voortreffelijke pianist, die onder meer het prinses Christinaconcours won. Naast vele optredens in binnen- en buitenland, is hij een veelgevraagde begeleider  van topmusici. De Zwitserse zangeres Sabine Wüthrich is eveneens diverse malen onderscheiden bij concoursen en wordt geroemd om haar muzikale innemende interpretaties. De Amersfoortse Bob Kauffmann vult hun met zijn warme baritonstem aan.

Het programma bestaat uit werken voor pianosolo (Debussy), liederen (Brahms, Mahler, Fauré) en duetten (Schumann, Mendelssohn, Fauré en Saint-Saëns). Een fraaie afwisselende bloemlezing uit de vele op de seizoenen geïnspireerde werken uit het klassieke repertoire.

Comments are closed.