ARMANDO! “Ik hoorde dat er geluisterd werd”

zaterdag 8 april 2017
Aanvang 14:00 uur

De kunstenaar Armando komt weer naar Amersfoort!
Samen met muzikant Oleg Lysenko verzorgt hij 2 unieke voorstellingen, om 14.00 uur en om 17.00 uur.

Het programma is een cross-over van literatuur door Armando (poëzie en proza, voorgelezen door de schrijver zelf) en muziek door Oleg Lysenko op bayan (Russische knopaccordeon) en op bandoneon.
Bezoekers van deze voorstelling kunnen voorafgaand of na de voorstelling GRATIS naar de tentoonstelling “ARMANDO tot MULDERS tot VISCH”  in het Museum Flehite, dat tegenover de Mannenzaal ligt.

Armando (1929) is een hedendaagse uomo universale, een kunstenaar die zijn gedachtegoed verbeeldt in vele disciplines. Hij is tekenaar, schilder, beeldhouwer en etser. Maar hij is ook een schrijver, filmer, theatermaker en tot 2003 een violist. Armando werkt al tientallen jaren aan een oeuvre als een huis; een Gesamtkunstwerk met een aantal sterke en consistente thema’s die met eenvoud en kracht worden verbeeld. Zijn werk is in vele museale en belangrijke (particuliere) collecties in binnen- en buitenland opgenomen.

Oleg Lysenko (1974, Oekraïne) volgde zijn opleiding aan het muziekcollege van Poltava, waarna hij een beurs won voor de vermaarde Tchaikovsky Nationale Muziek Academie in Kiev. Na zijn afstuderen in 1999 zette hij zijn studie voort aan de Messiaen Academie in Nederland. Hij specialiseerde zich daarna in Argentijnse tango op bayan en bandoneon aan het Rotterdamse conservatorium. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor genre-overschrijdende projecten waarbij beeldende kunst, literatuur en muziek elkaar aanvullen en in elkaar overvloeien.

Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveren is gewenst!

Kaarten: € 25,00 / Museumjaarkaart € 21,00 (combinatiekaartje voorstelling + museumentree)
Reserveren: via email info@mannenzaal.nl of 06-30409578. Geef s.v.p. aan voor welke voorstelling u wilt reserveren, om 14.00 uur of om 17.00 uur.

Comments are closed.