Benefietconcert Food for Bobbi Bear

zaterdag 16 juni 2018
Aanvang 20:00 uur

De mezzosopraan Carla Regina houdt een benefietconcert voor ‘Operation Bobbi Bear’, een organisatie voor mensenrechten in Zuid-Afrika. Zij draagt dit project een warm hart toe en wil geld ophalen om deze stichting te helpen om hun werk uit te breiden.

De voorstelling begint met een operaklassieker, net zoals een opera met een operazangeres begint. Langzaam maakt de operazangeres plaats voor de vrouw Carla Regina, die zingt, en gek is op verhalen.

Een vrouw tussen twee culturen, tussen twee landen: de oude tradities van Puglia, Italië en de moderne gewoonten van haar leven in Amsterdam. Verhalen over identiteit, heimwee, eenzaamheid en ‘erbij horen’. Alle gevoelens door elkaar van de menselijke reis die migratie heet. Verhalen van dochter én moeder zijn, plotseling en onverwacht. Verhalen van een artiest die niet in hokjes past: zangeres (opera, jazz, pop, folk en Nederlandstalige), pianiste en storyteller. Een verhaal datgaat over openhartig zijn en je meest kwetsbare kant aan het publieklaten zien.

Bij elk verhaal hoort een lied. Opera, jazz, pop, folk, Nederlandstalige en Napolitaanse liederen wisselen elkaar af met het grootste gemak.Carla brengt werken ten gehore van o.a. Verdi, Bizet, Gerswhin, P. Daniele, R. Zero en Ramses Shaffy. De voorstelling duurt 2x 45 minuten, met een pauze ertussen. Na afloop is er de mogelijkheid om in de sfeervolle Kapel van de Mannenzaal nog even te blijven hangen voor een intieme Meet & Greet. En aangezien daar een vleugel staat waar Carla Regina dol op is, is het zeker de moeite waard nog even gezellig te blijven. Uiteraard kunt u dan ook wat meer te weten komen over het werk van ‘Operation Bobbi Bear’  en de activiteiten van de Stichting Bobbi Bear Nederland.

Carla Regina komt regelmatig in Zuid-Afrika. Een aantal jaren terug leerde zij ‘Operation Bobbi Bear’ kennen op een Charity-bijeenkomst in Durban. Daar kwam Eureka Olivier, Field & Financial Manager van ‘Operation Bobbi Bear’ vertellen waarom deze organisatie zo belangrijk is. Haar verhaal maakte veel indruk op Carla Regina, en het heeft haar niet meer los gelaten.

Toen zij onlangs door Eureka Olivier in contact werd gebracht met Brigitte Wendelgelst, oprichtster en voorzitter van de Stichting Bobbi Bear Nederland, aarzelde zij niet en bood aan een benefietvoorstelling te geven met het materiaal uit haar Theatermuziekvoorstelling “Naked”. Zij heeft tijdens haar laatste bezoek aan Zuid-Afrika in maart van dit jaar een bezoek gebracht aan het Bobbi Bear Rescue Center. Zij heeft daar gesproken met Eureka en diens collega’s. Zo werd haar nog meer duidelijk waarom er momenteel geld nodig is. Tijdens haar bezoek heeft zij een aantal interviews afgenomen, die te zien zijn op het Youtubekanaal Food for Bobbi Bear.

Terug in Nederland hebben zij en Brigitte hun krachten gebundeld. Dit benefietconcert is een product van hun passie voor ‘Operation Bobbi Bear’.

Het belooft een prachtige avond te worden, waarin de kwetsbaarheid van de mens centraal zal staan.

Tickets kosten € 19,54 en zijn te bestellen via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-carla-regina-naked-solo-semi-finalist-utrechts-kleinkunstfestival-2018-45363842474?aff=efbeventtix

Comments are closed.