Kamermuziek Ensemble Nederland

zondag 18 juni 2017
Aanvang 14:00 uur

Tijdens het laatste concert voor de zomervakantie in de serie “Mannenzaal klassiek” geven we op zondag 18 juni het podium aan het Kamermuziek Ensemble Nederland.

In de lente van 2015 werd het ensemble opgericht door harpiste Anneleen Schuitemaker, klarinettiste Marieke Vos, violist Koen Stapert en celliste Maya Fridman. Allen zijn afkomstig van het conservatorium van Amsterdam. Zij spelen kamermuziek van duo tot kamerorkest, daarbij betrekken zij collega musici voor de grotere bezettingen. “Dit ensemble is ontstaan uit nieuwsgierigheid naar de mogelijkheden van onze instrumenten in deze samenstelling.

Door juist ‘het ongebruikelijke’ aan te gaan open je deuren en ontstaan er de mooiste dingen”. Een flexibel ensemble met een vaste kern.

Inmiddels is Kamermuziek Ensemble Nederland een veelgevraagd ensemble in binnen en buitenland. Het ensemble is een bakermat voor componisten vanwege de veelzijdige samenstelling en flexibiliteit. In de zomer van 2016 maakte het ensemble een tournee door Frankrijk in samenwerking met componist Carlos Micháns.

De bezetting tijdens dit concert bestaat uit: Floor le Coultre – viool, Marieke Vos – klarinet, Maya Fridman – cello en Marleen de Bakker – harp.
Er worden werken gespeeld van onder andere Ravel, Glinka en Händel/Halvorsen.

Comments are closed.