CONCERT ‘Kerst in de Kapel’ door Music on Chairs

zaterdag 17 december 2016
Aanvang 17:00 uur

Music on Chairs presenteert op zaterdagmiddag 17 december om 17.00 uur een barok kerstprogramma in de intieme en sfeervolle Kapel van de Mannenzaal in Amersfoort. De Amersfoortse sopraan Henriette Feith en leden van het Apollo Ensemble brengen hierin een uitgebalanceerde combinatie van werken van de grote drie van de barokmuziek (Telemann, Händel en Bach). Ook oude kerstliederen en een aria van de onbekende Duitse barokcomponist Hahn staan op het programma.

Lilia Slavny (barokviool), Marian Boshuizen (klavecimbel) en Thomas Oltheten (fagot) zijn leden van het Apollo Ensemble en vormen samen met Henriëtte Feith (sopraan) voor dit kerstconcert een gelegenheidsensemble. Sopraan en viool zijn tijdens het concert een vanzelfsprekend duo in meerdere aria’s.

Het Apollo Ensemble, opgericht in 1992, is al jarenlang een toonaangevend ensemble van internationale top-musici. Kern van het ensemble zijn oprichters Marion Boshuizen, klavecimbel en Thomas Oltheten, fagot. Al vanaf het ontstaan wijden zij zich onvermoeibaar aan bijzondere barokprojecten in binnen- en buitenland.
Sopraan Henriëtte Feith heeft zich al jaren toegelegd op oratorium, barok- en kamermuziek, als solist, maar ook als ensemblezanger bij o.a. het Nederlands Kamerkoor en het Amsterdam Baroque Choir.

 

Comments are closed.