Optreden trio Malnoia (uit de VS)

zaterdag 13 januari 2018
Aanvang 20:00 uur

Malnoia is tijdloos en geraffineerd, en trekt de fundering uit wat wordt gezien als het traditionele jazz piano trio. Door contrabas en drums te vervangen met altviool en basklarinet, zoekt het project de grenzen op van wat mogelijk is binnen een “piano trio”.

Voor Malnoia heeft pianist en componist Jorn Swart zich laten inspireren door klassieke componisten als Maurice Ravel, Bela Bartok en Paul Hindemith. Hij combineert deze invloeden met elementen uit jazz en creëert hiermee een atypisch geluid dat zowel lyrisch en nostalgisch als abstract en onvoorspelbaar kan zijn. Weemoedige thema’s kunnen soms ineens omslaan in weerbarstige improvisaties of sprankelende romantiek.

Het trio sleept de luisteraar mee in een aangrijpende muzikale ervaring, die beschreven is als “hallucinogene kamermuziek”.

Kaarten: in de voorverkoop € 12,50, verkrijgbaar bij muziekhandel Van Hooren & Van Hees, Zuidsingel 7 of via email: info@mannenzaal.nl. Kaarten bij de kassa kosten    € 15,00.

Malnoia is opgericht door pianist en componist Jorn Swart. Jorn is een jonge gedreven pianist en componist, wonend en werkzaam in New York City. Hij heeft met Amerikaanse grootheden gespeeld als Jimmy Heath, Sheila Jordan en Antonio Hart, en op legendarische New Yorkse podia als de Blue Note Jazz Club en 55 Bar.
De band bestaat verder uit altviolist en Turtle Island Quartet lid Benjamin von Gutzeit en basklarinettist Lucas Pino, die met zijn ensemble “No Net Nonet” al meer dan drie jaar een vast optreden heeft bij de befaamde Smalls Jazz Club in New York City.

Comments are closed.