Dansen in en uit Thalia’s Lust-hoff door Camerata Delft

donderdag 8 februari 2018
Aanvang 20:30 uur

Kamermuziekensemble Camerata Delft ontdekte de enig overgebleven bladmuziek van de ten onrechte vergeten Delftse musicus Dirk Scholl (1641-1727) en heeft deze op cd gezet. Het betreft een bundel unieke dansmuziek met de titel Thalia’s Lust-hoff. Uniek, onder meer omdat de muziek geschreven is voor drie ‘Verstelde Fioolen’. Dit wil zeggen dat de violen anders zijn gestemd dan de standaard kwintstemming, namelijk in een puur A-majeur akkoord. Dit geeft de klank van het ensemble iets heel sensueels en fascinerends, omdat de boventonen heel anders zijn dan ‘normaal’. Met de opname van deze muziek geeft het ensemble de stad het ontbrekende stukje geschiedenis terug! Graag laat Camerata Delft ook Amersfoort kennis maken met deze dansmuziek.

Kaarten: € 15,00 (Vrienden van Camerata Delft betalen € 12,50)
Reserveren via reserveren@cameratadelft.nl of tel. 06-20328700

Niet alleen Scholl
Op het programma staat niet alleen muziek van Dirk Scholl, maar ook dansmuziek van Europese tijdgenoten: Giovanni Girolamo Kapsberger, Heinrich Ignaz von Biber, Joseph de Boismortier en (ook een ontdekking van Camerata Delft) de enigszins obscure Giambattista Grannini.
De Delftse muziekhistorica en Scholl-kenner Laura Meilink zal ter illustratie een uitgebreide toelichting en presentatie geven over Dirk Scholl en zijn betekenis voor het Delftse muziekleven.
Het concert duurt ongeveer een uur. Na afloop is er ruimschoots gelegenheid om wat te drinken en na te praten met de musici, waarbij u uiteraard de nieuwe cd kunt aanschaffen.

Camerata Delft bestaat uit:
Quirine van Hoek, Roosje Reumkens Dillingh, Machteld van Delft – viool
Lotte Beukman – viola da gamba
Elly van Munster – luit en theorbe
Andrew Clark – spinet en muzikale leiding

Comments are closed.