Dubbelconcert Bakersongs en Alain Fournier

zaterdag 12 mei 2018
Aanvang 20:00 uur

Een uniek dubbelconcert vindt er plaats op 12 mei. Voor de pauze speelt en zingt de Utrechtse songwriter Ruud Bakker. Na de pauze treedt singer/songwriter Alain Fournier op.

Ambachtsmuziek, wat is dat nou eigenlijk? Bakersongs, pseudoniem van Ruud Bakker, legt het haarfijn uit. Bijna achteloos schotelt de Utrechtse songwriter zijn luisteraars de ene na de andere songwriterparel voor waarbij hij tevens een breed scala aan klanken, sferen en benaderingen ten gehore brengt. Met ingenieus gitaarspel begeleidt Bakersongs zijn krachtige, maar soms ook verrassend breekbare stem.

Al met al wordt de muziek van Bakersongs gekenmerkt door slimme, creatieve benaderingen en uitstekend, ambachtelijk muzikantenschap.
Zijn muziek wordt beïnvloed door Amerikaanse Folk- en Americana artiesten als Ryan Adams, The Band, James Taylor en The Milk Carton Kids, maar de invloeden van The Beatles, singer/songwriters als Damien Rice zijn ook voelbaar. De inspiratie voor Ruud’s songs komt uit verhalen van mensen om hem heen, maar ook put hij uit zijn eigen ervaringen.

Alain Fournier is een van de pseudoniemen van Frank Bond, de singer-songwriter en frontman van indie-folkband AlascA. Met zijn band gaf hij twee albums uit, speelde hij clubtours in Nederland en tourde hij in Italië, Duitsland en Engeland en speelde hij onder andere als support voor Sinéad O’ Connor. Zijn songwriterwerk is tekst- en betekenisgedreven in de traditie van Bob Dylan, Nick Drake en Paul Simon. Het debuut van Alain Fournier staat gepland voor vroeg 2019 en zal alleen fysiek verschijnen.

Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveren is gewenst.
Kaarten: in de voorverkoop € 12,50 via email: info@mannenzaal.nl. Kaarten aan de zaal kosten € 15,00.

Comments are closed.