Duo de Thuiskomst brengt zuidelijke sferen op tweede cd

vrijdag 13 april 2018
Aanvang 19:30 uur

Spaanse muziek in nieuwe kleuren door viool-accordeonduo

Duo De Thuiskomst, bestaande uit violiste Quirine van Hoek en accordeoniste Ellen Zijm, presenteert op vrijdag 13 april TAPAS – De Thuiskomst in Spanje. Na het succes van hun eerste cd De Thuiskomst in the early Baroque is dit een cd met uitsluitend muziek van Spaanse componisten, grotendeels uit het begin van de 20e eeuw.

Kaarten: Toegang € 10,-, kinderen t/m 10 jaar gratis inclusief consumptie. Reserveren en info: www.dethuiskomst.nl of info@dethuiskomst.nl

Alle werken op deze cd zijn door het duo zelf gearrangeerd voor hun combinatie van instrumenten. Zwoele klanken en virtuoos temperament van bekende componisten als Albéniz, Granados, De Sarasate en De Falla worden in een ander licht gezet wanneer ze door Ellen en Quirine met accordeon en viool vertolkt worden. Opvallend zijn de arrangementen van de oorspronkelijke pianomuziek. Het duo weet hier alle gradaties van intime kamermuziek tot orkestklank zo te benutten dat de werken een heel nieuw leven krijgen. Een voorbeeld hiervan is ‘Cuentos de Espana’ van Joaquín Turina: met pizzicato’s en flageoletten van de viool en donkere en lage tonen van de accordeon creëert het duo in vier delen een magische sprookjeswereld waarbij men vergeet dat de muziek niet origineel voor deze bezetting is geschreven.

Een knipoog vormt de laatste track van de cd: met het werk van De Cabezon wordt er een terugblik gegeven naar de eerste cd van het duo, De Thuiskomst in the early Baroque.

Violiste Quirine van Hoek en accordeoniste Ellen Zijm spelen al ruim 15 jaar samen en hebben sinds 2010 als Duo De Thuiskomst voor dynamische en speelse thema-concerten gezorgd bij o.a. het Grachtenfestival, fringe programma’s van verscheidene oude muziek festivals en talloze kamermuziekseries. Hun eerdere cd De Thuiskomst in the early Baroque werd goed ontvangen en kreeg in ‘LUISTER’ vier van de vijf sterren.
Quirine van Hoek is als soliste en concertmeester verbonden aan Combattimento en Camerata Delft. Ellen Zijm vormt samen met saxofoniste Marijke Schröer het duo Saxyon en speelt regelmatig eigen bewerkingen van klassieke werken met koren.

Comments are closed.