CULTURELE AGENDA

De intieme sfeer en goede akoestiek maken van de Mannenzaal een volwaardig cultureel podium in de binnenstad van Amersfoort.

Er zijn 2 lopende series, die door ons (mede) georganiseerd worden: de serie “Kom dan bij mij” van vocalist Simon Feenstra op de 1e zondag van de maand en de serie “Mannenzaal Klassiek”, waarbij op elke 3e zondag van de maand een klassiek concert georganiseerd wordt.
Daarnaast is het mogelijk om de Kapel of de Mannenzaal te huren voor uw uitvoering of concert. In de Kapel kunnen we 70 stoelen plaatsen, in de Mannenzaal kunnen 90 stoelen neergezet worden. Vele artiesten en musici weten inmiddels hun weg naar de Mannenzaal te vinden. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Hieronder vindt u een overzicht van de (openbare) concerten en andere culturele activiteiten, die de komende periode in de Mannenzaal plaatsvinden.


KAARTVERKOOP

Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveren is gewenst.
Kaarten voor de serie “Mannenzaal Klassiek” zijn in de voorverkoop € 12,50. Ze zijn verkrijgbaar via muziekhandel Van Hooren & Van Hees, Zuidsingel 7 of te reserveren via email: info@mannenzaal.nl. Kaarten voorafgaand aan het concert bij de kassa zijn € 15,00.

Kaarten voor de concertserie “Kom dan bij mij” van Simon Feenstra zijn € 11,00 (de Kersteditie = € 14,50) en deze kunt u reserveren via de website van Simon: www.simonfeenstra.nl

Bij de concerten die door anderen worden georganiseerd, kan de verkoopprijs van de kaarten afwijken, dit staat per concert vermeld.

Mannenzaal Klassiek

Amersfoort Klassiek: De vier jaargetijden

zondag 29 oktober 2017
Aanvang 13:30 uur

Amersfoort Klassiek organiseert een weekend vol muziek, met als thema ‘De vier jaargetijden’. Veel beroemde componisten, zoals Vivaldi en Piazolla hebben dit thema in hun composities verwerkt.

Lees verder
Concerten

La Manouche: Ay Chavale

vrijdag 10 november 2017
Aanvang 20:30 uur

La Manouche geeft een muziekvoorstelling met de titel ‘ Ay Chavale” Vrij vertaald betekent dit ‘ kom vrienden’. Dit is een uitnodiging om met de heren van La Manouche mee te reizen met de zigeunerkaravaan.

Lees verder
Concerten

TDW & Dreamwalkers Inc + Scarlet Stories

zaterdag 18 november 2017
Aanvang 21:00 uur

Dreamwalkers Inc (DWI) is een live band die een muzikale ervaring brengt die staat voor emotie, openheid en intensiteit aan de ene kant met precisie, techniek en vakmanschap aan de andere.

Lees verder
Mannenzaal Klassiek

Concert Marnix kwartet

zondag 19 november 2017
Aanvang 12:00 uur

Het Marnix Kwartet is een vocaal ensemble bestaande uit twee mannen en twee vrouwen: Kiki Mulder (sopraan), Liesbeth van der Jagt (alt), André van den Bergh (tenor) en Hubert ter Meulen (bas).

Lees verder
Concerten

Emma Lou – Nooit alleen

zondag 3 december 2017
Aanvang 16:00 uur

Emma Lou probeert zichzelf te zijn. Maar wie is dat: zichzelf? Wanneer ben je dat eigenlijk? En wat doe je met alle adviezen die je daarover krijgt?

Lees verder
Kom dan bij mij

Simon Feenstra “Kersteditie”

zondag 10 december 2017
Aanvang 14:00 uur

In de kapel van de Mannenzaal ontvangt topvocalist Simon Feenstra regelmatig een muzikale gast. Zij zingen samen onversterkt liedjes die je in je ziel zullen raken. Zo vlak voor Kerst is er weer een special Kersteditie.

Lees verder
Mannenzaal Klassiek

Kerstconcert Daniel Kool, piano en Bob Kaufmann, bariton

zondag 17 december 2017
Aanvang 12:00 uur

In de decembermaand mag in de serie ‘Mannenzaal Klassiek’ een kerstconcert natuurlijk niet ontbreken. Ook dit jaar zullen Bob Kauffmann (bariton) en Daniel Kool (piano) u trakteren op een mooi sfeervol concert.

Lees verder