Festival van de Viool

zondag 3 november 2019
Aanvang 10:00 tot 18.00 uur

Het Festival van de Viool is een veelzijdige ode aan de koningin onder de muziekinstrumenten. Een voor Amersfoort uniek vioolfestijn in de monumentale Mannenzaal met zijn bijzondere akoestiek. Gericht op jong en oud, kenner en leek, inwoners die geregeld een (klassiek) concert bezoeken, of daar benieuwd naar zijn en hun muzikale grenzen willen verleggen.

Het Festival van de Viool belicht de veelzijdigheid van het instrument. Het ochtendprogramma staat in het teken van de kinderen. Presentaties, een openbare les en optredens van diverse leerlingenensembles maken duidelijk dat de viool een instrument is voor alle leeftijden. Zelfs aan de allerkleinsten is gedacht, in de vorm van een 4+ concert, de voorstelling ‘Ferdinand’.

Ook het middagprogramma is zeer divers en van muzikaal hoogstaand niveau. Na het Weens Salonconcert is er een demonstratie met dans waarin de volksmuziek centraal staat. Vioolbouwer Jurriaan van Roon belicht zijn fascinerende ambacht. De Amerikaanse violiste Sarah Kapustin geeft een Masterclass aan drie getalenteerde violisten. Tijdens het slotconcert “Pareltjes van de Viool” krijgt Sarah Kapustin op het podium gezelschap van de Amersfoortse violistes Rossi Ovtcharova en Anoek Brokaar. Twee violistes die ook nauw bij de organisatie van het Festival zijn betrokken.

Veel meer informatie over het programma en de uitvoerenden vindt u op de pagina’s die hierna volgen. Ook is er een aparte Facebookpagina en een website: www.festivalvdviool. Twee zaken mogen tot slot niet onvermeld blijven: de opening van het middagprogramma door stadsdichter Jacques de Waart en de expositie van beeldend kunstenaar Lukas van Buuren met werken die geïnspireerd zijn op de viool.

Voor het ochtendgedeelte van het Festival van de Viool wordt een vrijwillige bijdrage achteraf gevraagd. Het belooft erg druk te worden, dus ‘vol is vol’. Kaartjes voor het middaggedeelte zijn nog wel ruimschoots beschikbaar. Ze kosten 12,50 euro in de voorverkoop en 15 euro aan de kassa.
Het complete programma en meer informatie is te vinden op www.festivalvdviool.nl. Via deze website is het ook mogelijk kaartjes vooraf te kopen of reserveer een kaartje via email: info@mannenzaal.nl

Comments are closed.