Kaarslicht concert Apollo Ensemble

vrijdag 19 januari 2018
Aanvang 20:00 uur

Een sfeervol Mozartconcert.
Stelt u zich voor: Mozart en zijn goede vriend, klarinettist en mede-vrijmetselaar Anton Stadler brengen een gezellige avond op de kegelbaan door; aan het eind van de avond heeft Mozart een meesterwerk voor hemzelf, Stadler en een pianoleerling gecomponeerd: het ‘Kegelstatt’-trio.
De vriendschap met Stadler inspireerde Mozart tot het schrijven van enkele van zijn mooiste composities met een prominente rol voor de klarinet, een instrument dat aan het einde van de 18e eeuw nog relatief nieuw was.

Het programma:
W.A. Mozart, Kegelstatt-trio KV498
Pianotrio KV 496, arr. voor klarinet en strijkers
Gran Partita KV 361, arr. Schwenke

Kaarten: in de voorverkoop € 17,50,verkrijgbaar via www.apollo-ensemble.nl Kaarten bij de kassa kosten € 20,00.

Het Apollo Ensemble is een internationaal gezelschap, de musici komen uit alle windstreken. Artistiek leider is de van oorsprong Oekraïense violist David Rabinovich, die zijn internationale sporen ruimschoots heeft verdiend en al zeventien jaar prominent lid is van het Amsterdam Baroque Orchestra (dir. Ton Koopman).

Het ensemble bestaat uit de volgende musici: Diederik Ornee (klarinet), David Rabinovich (viool), Annemarie Kosten (altviool), Cassandra Luckhardt (cello) en Marion Boshuizen (fortepiano).

Comments are closed.