Recital door Het Davydov Fanning Duo

zondag 23 april 2017
Aanvang 14:00 uur

Het Davydov Fanning Duo is te gast in de serie “Mannenzaal klassiek” in kapel van de Mannenzaal in Amersfoort.

Op het programma staan onder andere een Phantasie Stück van Hindemith, tweede cello sonate in G klein van Beethoven, cello sonate van Brahms in E klein en een compositie van de Amerikaanse componiste Katherine Eddy.

Pianiste Diana Fanning en celliste Dieuwke Davydov zijn bekend geworden om hun virtuositeit, muzikaal inzicht en opmerkelijke band als een duo. Ze hebben opgetreden in Amerika en Europa en maakten onder meer opnames voor de Nederlandse radio. Nadat het duo de Concert Artists International Competition in New York City had gewonnen, speelden Davydov en Fanning hun debuut concert in Carnegie Hall. Onlangs verscheen van het duo een nieuwe CD met live opnamen van werken van Bach, Couperin, Mendelssohn, Beethoven en Debussy.

Pianiste Diana Fanning gaf recitals en trad op in kamermuziek concerten in Amerika, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland en Duitsland. Over haar solo-recital in Munchen in maart 2006, schreef een recencent dat “Diana Fanning haar luisteraars verblufte met het rijke spectrum van subtiele kleuren en tonale schakeringen. Haar recital nam het publiek in een magische greep.” Ze treedt regelmatig op met het Vermont Symphony Orchestra.

“Temperamentvol,” “stijlvol,” “gratie en virtuoos gemak” zijn uitroepen die gebruikt worden om het spel van celliste Dieuwke Davydov te beschrijven. Ze won de eerste prijs in het Internationaal Jeugd en Muziek concours in Londen en werd uitgenodigd om bij de cellist Leonard Rose aan de Juilliard School of Music in New York verder te studeren. Dieuwke geeft regelmatig solo optredens met diverse orkesten, waar onder het Vermont Symphony Orchestra.

Comments are closed.