Simon Feenstra en Nils Krake

zondag 2 april 2017
Aanvang 14:00 uur

Ook in 2017 is topvocalist Simon Feenstra zien en te horen. Dit jaar treedt hij samen met een muzikale gast 1x in de twee maanden op de eerste zondag van de maand op. Samen zingen ze liedjes die je in je ziel zullen raken. Het eerste concert van dit jaar is op 2 april. Dan heeft hij als gast zanger Nils Krake.

Nils Krake is een bijzondere jongen. De rust zelve. Een bescheiden jongen bij wie zelfs zo nu en dan een vleugje verlegenheid is te spotten. Toch voelt een podium voor Nils als ‘thuis’. Al tijdens zijn studie aan het Conservatorium toerde hij als achtergrondzanger mee met Do en viel hij af en toe in bij Alain Clark.
Zijn muzikale roots beginnen bij hem zelf en niet zoals bij de meesten in pa’s platenkast. Niemand in het gezin Krake doet iets met muziek, waardoor hij pas op zijn 19e ontdekt dat hij kan zingen. Hij beschikt over een gouden combinatie : de ‘voice’ en ‘bescheiden nuchterheid’ maken hem een uniek talent in de Nederlandse muziekwereld. Zijn muziek doet denken aan James Morrison en Michael Buble. Popmuziek met soul en jazz invloeden. In 2015 kwam zijn eerste single “Loves Like She Lives” uit. Momenteel is Nils te horen als stem bij jingles voor Radio 2 en is hij druk bezig met het schrijven van nieuw materiaal.

Simon Feenstra is uitgesproken, maar nooit uitgezongen. Hij laat zien dat het nog altijd kan: het combineren van pure emotie met feilloos vakmanschap. Als volbloed entertainer is het podium zijn thuis, en het publiek zijn familie.
In welk hokje moet je Simon plaatsen? Denk warme soul, funky jazzy pop. En dan met een stem die doet denken aan Alain Clark en Michael Bublé. Het is een stem die wat te zeggen heeft.

Comments are closed.