Sopraan Ruzanna Nahapetjan en gitarist Martin van Hees

zondag 15 april 2018
Aanvang 16:00 uur

In de serie “Mannenzaal Klassiek” staat een optreden van de lyrische sopraan Ruzanna Nahapetjan op het programma.

Samen met getalenteerde gitarist Martin van Hees brengt de van oorsprong Armeense sopraan Ruzanna Nahapetjan deze middag een gevarieerd programma ten gehore met muziek van onder Jacques Brel, John Dowland, Fernando Sor en Astor Piazolla.

Ruzanna Nahapetjan is een lyrische sopraan met jarenlange uitgebreide podiumervaring. Naast haar regelmatige uitvoeringen en televisieoptredens als soliste in oratoria en lied recitals, heeft ze inmiddels ook als gediplomeerd zangdocent een grote lespraktijk opgebouwd. Haar repertoire loopt van oratorium tot opera en van klassieke liederen tot folksongs.

Samen met de Armeense mezzosopraan Lilit Sati vormt zij het duo GIOCONDA. Daarmee brengt zij klassiek repertoire, Oost-Europese muziek, Armeense liederen en gewijde muziek uit haar geboorteland Armenie. Zij maakt ook deel uit van het barokensemble CON CALORE. In hun gevarieerde programma’s ligt het accent op muziek uit de Duitse, Franse en Italiaanse barok.

Martin van Hees wordt beschouwd als één van Nederlands meest veelbelovende gitaristen. Zijn docent Zoran Dukic noemt hem een musicus met ‘outstanding musical expression’. Tijdens de recitals geniet het publiek van een combinatie van klassieke- en nieuwe- gitaarmuziek.

Comments are closed.